У корзині немає товарів
У корзині немає товарів
Бойли - це кульки з тіста, які були названі в честь самого виробництва цієї приманки. Назва походить від англійського слова «кипіти», це сам процес приготування Бойл. Таким чином, цей класичний спосіб приготування дає Бойл їх ім'я.
В даний час проводиться два види Бойл, що тонуть і плаваючі. Плаваючі Бойл мають назву поп-апи, від англійського слова «pop-up» - спливає. Але помилково думати, що кульки з тіста киплять у воді. Насправді кипіння відбувається на пару. Тому Бойл не просто варяться, вони паряться, і за рахунок цього Бойл мають абсолютно іншу структуру, ніж тісто, зварене у воді. Так йде справа з приготуванням класичних, потопаючих бойлов.
Плаваючі Бойл відрізняються від потопаючих бойлов способом їх виробництва. Поп-апи можна зараз купити в рибальських магазинах, вибір їх досить великий. Але як відомо, ці Бойл робляться за стандартними технологіями, тому відмінності у них не великі. В основному це стандартні форми і стандартні запахи.
Бойл, які готуються рибалками, мають більш гарною якістю реагування риби на приманку. А суть цього полягає в тому, що рибалка, який створює певний вид Бойл знає, на який запах і смак буде реагувати риба саме в цьому регіоні. Тому як правило, саморобні Бойл по працездатності перевершують фірмові.
Але це не означає, що треба ігнорувати покупні Бойл. Фірми, що створюють цей продукт, ґрунтуються на практиці і випробуваннях Бойл в реальних умовах. Тому деякі брендові прикормки так високо цінуються серед рибалок. І тільки копії, так звані підробки, через незнання, можуть спровокувати відмову рибалки від їх використання. Тому треба уважно ставитися при виборі і використання бойлов для риболовлі.
І основна відмінність плаваючих бойлов, від потопаючих. Поп-апи створюються шляхом використання високих температур, вони готуються із застосуванням мікрохвильових печей. Сушка їх відбувається високочастотними струмами. Тому структура, плаваючих бойлов заснована на наявність повітряних прошарків в структурі продукту. Цим і досягається ефект плавучості бойла.
При самопроізводства поп-апів, є ще один варіант посилення плавучості бойла. У тісто, кулька закочується шматочок пробки від банальної пляшки імпортного вина. Плавучість бойла при цьому зростає в 2-3 рази, і він може бути використаний при складанні бутербродів і балансування наживки.